vrijdag 5 oktober 2007

Unizo en Voka bepalen voortaan samen hun standpunten

BRUSSEL - De Vlaamse ondernemers- en werkgeversorganisaties Voka en Unizo gaan voortaan meer afspraken maken over een gezamenlijke strategie en standpunten. Ze willen zo een grotere impact krijgen op het beleid en de publieke opinie. De organisaties ondertekenden in Brussel een samenwerkingsprotocol.
Beide organisaties ondertekenden in Brussel een samenwerkingsprotocol. Voka, het Vlaamse Netwerk van Ondernemingen, en Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, benadrukken dat ze elk hun eigenheid, diensten en structuren behouden. 'De samenwerking is bedoeld om de belangen van Vlaamse ondernemers en bedrijven doeltreffender en overtuigender te verdedigen', luidt het.

Volgens de organisaties zullen Voka en Unizo op sommige punten concurrenten blijven. 'Dat is ook gezond', aldus Karel Van Eetvelt, de gedelegeerd bestuurder van Unizo. 'Maar naar de politieke wereld zullen we met een zwaardere stem kunnen spreken. Samen vertegenwoordigen we immers bijna alle Vlaamse ondernemers en werkgevers.'

De twee organisaties sluiten niet uit dat er voor bepaalde thema's samengewerkt wordt met andere Vlaamse werkgeversorganisaties zoals de christelijke werkgevers van VKW. 'Bedoeling is zo een nog breder front te vormen. Op vlak van de staatshervorming is dat nu al het geval', aldus Philippe Muyters, de gedelegeerd bestuurder van Voka.

In het kader van de formatiegesprekken voor een nieuwe regering pleiten Voka en Unizo intussen voor een regionalisering van het arbeidsmarktbeleid en de vennootschapsfiscaliteit.

'We geven het principe van de solidariteit niet op, maar we vragen dat Vlaanderen de hefbomen krijgt om dit te kunnen blijven financieren', zo luidt het.

(belga)

Geen opmerkingen: