woensdag 26 september 2007

Test-Aankoop raadt alternatieve bel- en internetoperatoren aan

BRUSSEL - De consumentenorganisatie Test-Aankoop raadt iedereen aan te kiezen voor een alternatieve vaste telefonie- en internetoperator. De liberalisering van de telecomsector zit nog altijd in het slop en de Belgische consument betaalt relatief veel voor zijn telecomdiensten, aldus T-A.
"De Belgische staat als meerderheidsaandeelhouder in Belgacom is niet echt neutraal. De operator brengt de overheid elk jaar zeer veel geld op", luidt het. Voor vaste telefonie zijn de standaardtarieven van Belgacom nooit concurrentieel.

"Er zijn altijd veel goedkopere formules, ook binnen de formules van Belgacom zelf." Het aanbod van de kabeldistributeurs Telenet, Coditel en Voo is wel interessant. Test-Aankoop wijst voorts naar VoIP of internettelefonie, dat de belfactuur tot 45 procent goedkoper kan maken. Wat internet betreft, stelt Test-Aankoop vast dat er voor zowat alle gebruikers voordeliger alternatieven zijn dan Belgacom en Telenet.

De organisatie haalt daar onder meer de providers DX Solutions, EDPnet en Happynet aan. Voor double play (internet en telefoon) gaat de voorkeur uit naar Tele2 all in en Scarlet One. Een triple play-abonnement, inclusief digitale televisie, kan tot nu enkel bij de dominante spelers. (DWM)

BELGA (BELGA)

Klik voor meer info over alternatieven voor uw telefoon en internetfactuur.

Geen opmerkingen: